Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5
computer monitor

Välkommen till Hjälp Lettland!Vi i KFUM Norrköping Hjälp Lettland har i 25 års tid bedrivit ideella hjälpsändningar till vårt grannland i öst. Med bland annat fullastade långtradare med förnödenheter som vi skickar över åtta gånger per år så råder det alltid febril aktivitet hos oss.

Hjälp Lettland bedriver hjälpverksamhet för utsatta barn, familjer och fattiga i Lettland.

Du är efterlängtad och värdefull!!

Vill du bli min fadder?

 

Vi är 20 elever på Lielplatone skola i Lettland som inte har någon egen fadder. Vi är i ålder mellan 8 - 20 år.

Några av oss har väntat i flera år på att få en fadder. Vi som är äldst har kanske bara 1½ - 2½ år kvar att gå på skolan. Om Du känner Dig osäker att ta ett längre åtagande som fadder med ett yngre barn så kan det kanske vara bra att bara ta ett kortare åtagande. Då kan Du bli fadder till en av oss äldre elever. (Det kan bli en längre vänskap/fadderskap om man vill).

Du kanske har egna barn i någon av de här åldrarna, då kan det vara lätt att hitta kläder och skor som passar till sitt fadderbarn.

Vi som inte har någon fadder, ser hur glada de barn är som har en egen fadder. När de öppnar sina kartonger med kläder, skor, hygienartiklar, lite godis och mycket annat i. Som deras alldeles ”egen” fadder har packat till dem. Ibland så har faddern skickat foton på sig och sin familj. Det blir mycket tummande på de fotoalbumen. Vi som inte har någon egen fadder får paket också, men de har vår klassansvariga packat. Det är också kul att få! Men inte som att ha en alldeles egen fadder.

Känner Du att Du vill bli fadder och göra någon av oss glad. Då ska maila till Anne-Louise anne-louise@hjalplettland.nu, klassansvarig. Hon kommer att ge dig information om vad det innebär att vara fadder.

Läs mer om hur det går till här...

Yvonne Karlsson

Intervjuer

Lär känna våra sponsorerBallonger

Våra sponsorer är en väldigt viktiga för vår verksamhet, och utan dem hade vi inte kunnat bedriva vår verksamhet. Bakom företagsnamnen döljer sig flitiga, passionerade och medmänskliga företagare som visar att de bryr sig. De har intressanta livshistorier och sina egna anledningar till varför de valt att sponsra just oss. Vi har valt att intervjua några av dem om deras engagemang...

Läs mer här...

 

Berättelsen om Lettland

Ett land så nära men ändå så annorlunda...

Berattelse
 

Bara 15 mil från Gotlands kust ligger vårt grannland Lettland. Så nära oss men ändå ett land med innevånare som har så annorlunda förutsättningar än vi har här i Sverige. Att födas i Lettland idag innebär att födas in i en mycket oviss framtid. Barnbidragen har i vissa fall tagits bort och nu är 20% av föräldrarna... Läs mer här...

Hjälp oss hjälpa

Ge en gåva till de fattiga i Lettland

Berattelse
 

Situationen är idag värre än någonsin i Lettland. Undernäring och övergivna barn är vardagliga faktorer som många av den Lettiska befolkningen har fått handskas med på sistone. Vi i KFUM Norrköping har sedan 1992 bedrivit vår hjälpverksamhet till Lettland. Vi ser idag hur situationen har förvärrats markant. Efter finanskrisen har lönerna beskurits upp till 50%, det har uppstått massarbetslöshet och samtidigt har priserna på mat och dagligvaror ökat enormt. Det är kort sagt en svår situation för medborgarna. Men tillsammans kan vi skapa en ljusare morgondag i vårt grannland. Läs mer om hur du kan ge en gåva till verksamheten...

Tack alla faddrar!

Vad skulle vi göra utan er?

Berattelse
 

Kärnan i vår verksamhet är våra fantastiska faddrar. Tack för att ni tänker med hjärtat och lägger ned så mycket tid på att göra livet bättre för era fadderbarn. Med stora portioner av tro hopp och kärlek kämpar vi all för att bekämpa fattigdom och misär.

Faddrar läs vidare här...