Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Lär känna... // City Gross

En pratstund med Andreas Ericson

 

Karta Sverige Lettland

En svensk matkedja som engagerar sig socialt

 

Andreas är tidigare butikschef för City Gross Norrköping och jobbar idag på huvudkontoret i Bergendahlskoncernen som äger City Gross. Han är initiativtagare tillsammans med Kerstin Gunnarsson till ett projekt som ger mat och hygienartiklar till ett femtiotal av de värst utsatta familjerna i Lettland. Utöver matprojektet som skickas med långtradare var trejde månad har City Gross även infört "Hjälp Lettlands" insamlingsbössor i alla butiker runt om i landet.

 

Hej Andreas, berätta för oss hur du blev engagerad i "Hjälp Lettland"


Som komplement till de sportrelaterade projekt vi är engagerade i ville vi göra en insats i ett socialt hjälpprojekt. Det var så vi kom i kontakt med KFUMs projekt “Hjälp Lettland“. Här kan vi bidra med det som är vår affär - livsmedel och hushålls/hygienartiklar.

 

Hur upplevde du ditt besök på plats i Lettland?

Mina besök i Lettland har gjort ett starkt intryck på mig. Och det har slagit mig att det faktiskt bara är 40 mil till Riga, närmare än till mitt huvudkontor! Nu kändes det självklart för oss att bidra. För att öka insamlandet valde vi att ta hjälp av våra kunder och leverantörer. Vi startade bl. a kampanjen “köp 2 betala för 3“, där den tredje varan skänks till projektet. Det blev succé!

City Gross levererar matpaket i Lettland

 

Hur upplevs era insatser internt i företaget?

Engagemanget är stort hos vår personal, våra leverantörer och våra kunder. Resultatet av vårt gemensamma insamlande har blivit 50 ton livsmedel/artiklar (=150 pallar fulla med varor!) som vi skickar till Lettland varje år. Och till vår stora lycka har fler butiker hakat på! För att även skapa engagemang och delaktighet hos mottagarna i Lettland arbetar vi med så kallade motprestationer. Vi vill att mottagarna själva gör en insats. Exempel på motprestationer kan vara att söka jobb eller påbörja en utbildning. Genom dessa motkrav skapas en drivkraft lokalt vilket är förutsättningen för en hållbar utveckling.

Tack Andreas för intervjun.

 

Läs gärna mer om CIty Gross insatser för "Hjälp Lettland" här nedanför.

 

City Gross donerar 50-öringar till Lettland

Läs en artikel om City Gross donerade 246 000 50-öringar till "Hjälp Lettland"

 

City Gross insamling

En artikel i NT om City Gross och matpaketen


 Om du har frågor eller vill få mer information om hur du kan hjälpa till,

Skicka ett mail till:info@hjalplettland.nu Vi besvarar mer än gärna dina frågor.

kontakta KFUM Norrköping på telefon: 011 - 10 61 55

 

Se våra bildgallerier på flickr.com
HjälpLettland's items Go to HjälpLettland.nu bildgallerier